Amersfoort

Fountain Fuel

Amersfoort: onze eerste Fountain Fuel

In Amersfoort staat onze eerste Fountain Fuel. Circa 200 meter vanaf afrit 8 op de A28 en circa 500 meter vanaf afrit 14 van de A1. Op steenworp afstand is een foodcourt gerealiseerd door de gemeente. Een prima locatie om naast het tanken of laden, ook zelf energie op te doen.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en op ons LinkedIn kanaal.

Projectpaspoort

Adres

De Windturbine 1-3, 3815 KP Amersfoort

Start bouw

Oktober 2022

Opening

Geopend sinds Mei 2023

Waterstof tankpunten

Elektrische laadpunten

Nevenontwikking

Invulling van overige faciliteiten volgt.

Fountain Fuel Amersfoort
in het nieuws

januari 2023

Eerste houten waterstofpaviljoen van Fountain Fuel geplaatst – Het Houtblad

Met een kleine plechtigheid met een gezelschap van betrokkenen vierde Fountain Fuel het gereedkomen van een houten bouwwerk in Amersfoort. Het is het hart van het eerste energiestation van de organisatie. Het is het begin van wat moet uitgroeien tot een netwerk van laadstations voor elektriciteit en waterstof.
januari 2023

Duurzame luifel voor eerste waterstoftankstation in Amersfoort geplaatst – De Stad Amersfoort

Waterstof tanken en elektrisch snelladen combineren. Binnenkort is dat mogelijk bij het waterstoftankstation van Fountain Fuel op het bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort.
oktober 2022

Fountain Fuel en Linde Engineering bouwen drie waterstoftankstations – TTM

Fountain Fuel is vrijdag officieel gestart met de bouw van haar eerste, volledig emissieloze energiestation in Amersfoort, waar waterstof tanken gecombineerd wordt met e-laden. Linde Engineering tekende contracten met Fountain Fuel voor de levering van drie waterstoftankstations in Nederland.
oktober 2022

Fountain Fuel start met bouw eerste waterstoftankstation – Pompshop

Fountain Fuel is aan De Windturbine in Amersfoort gestart met de bouw van haar eerste volledig emissieloze waterstoftankstation.
oktober 2022

Bouw eerste Fountain Fuel-station in Amersfoort van start gegaan – TankPro

De bouw van het eerste energiestation van Fountain Fuel is vrijdag officieel begonnen. Op de locatie in Amersfoort wordt waterstof gecombineerd met elektrische snelladers. De werkzaamheden op bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef vinden plaats tussen oktober 2022 en april 2023.
oktober 2022

Amersfoort heeft een primeur met het eerste honderd procent emissieloze tankstation – Algemeen Dagblad

In plaats van benzine en diesel, vinden bestuurders daar straks alleen waterstof en elektrische laadpalen. En het station wordt geheel van hout gemaakt.
Meer artikelen laden

Download de brochure

De energietransitie is onvermijdelijk.

Om klimaatverandering tegen te gaan, wordt er steeds meer duurzame energie geproduceerd. Opslag en distributie van duurzame energie is cruciaal. Veel kan batterij-elektrisch, maar zonder waterstof komt de energietransitie tot stilstand. In de mobiliteit zal waterstof een cruciale rol spelen.

Wil je meer lezen over onze visie en ambities? Download onze brochure.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy.