Personenauto's

De huidige generatie personenauto’s op waterstof (FCEV) hebben een actieradius van 500-600 km. Fountain Fuel werkt nauw samen met regionale autodealers die FCEV verkopen. Zij kunnen je informeren over specificaties, prijzen en levertijden. En je kunt natuurlijk een proefritje maken in een van de modellen.

Beschikbare merken personenauto's op waterstof

Momenteel zijn er twee modellen FCEV op de markt: de Toyota Mirai en Hyundai Nexo. In Amersfoort werken we samen met twee autodealers:

En hier blijft het niet bij. Ook BMW is hard bezig met de ontwikkeling van een waterstofauto en het is de verwachting dat veel andere grote merken snel zullen volgen.

Vrijstellingen en subsidies op zero-emissie personenauto's

Rijd je op waterstof? Dan betaal je in 2024 geen wegenbelasting en BPM.  Als je een waterstofauto alleen zakelijk rijdt, heb je 0% bijtelling. Rijd je deze ook privé? Dan betaal je 16% bijtelling over de eerste 30.000 euro en 22% over het restbedrag. 

Je komt in aanmerking voor de volgende subsidies:

In sommige provincies geldt een aanvullende subsidie bij aanschaf!

Fountain Fuel Waterstof Locatie Amersfoort - tankbeurt H2

Download de brochure

De energietransitie is onvermijdelijk.

Om klimaatverandering tegen te gaan, wordt er steeds meer duurzame energie geproduceerd. Opslag en distributie van duurzame energie is cruciaal. Veel kan batterij-elektrisch, maar zonder waterstof komt de energietransitie tot stilstand. In de mobiliteit zal waterstof een cruciale rol spelen.

Wil je meer lezen over onze visie en ambities? Download onze brochure.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy.